Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Συλλόγου μας

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν  σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα, εξαπολύοντας μια ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων/φισσών. Η πολιτική αυτή όχι μόνο υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και δημιουργεί ανυπολόγιστες συνέπειες για την καθημερινότητα των σχολείων μας.

Δυστυχώς, τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και στην Κορινθία, με τον σχεδιασμό του Υπουργείου να περιλαμβάνει τη συγχώνευση τμημάτων και σε σχολεία της περιοχής μας. Αντιστεκόμενοι σε αυτές τις αποφάσεις, οι εκπαιδευτικοί μέσα από τον Σύλλογό μας από κοινού με τους γονείς, καταφέραμε να αποτρέψουμε τη συγχώνευση τριών τμημάτων σε νηπιαγωγεία της περιοχής μας. (9ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, 4ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου, Νηπιαγωγείο Χιλιομοδίου )

Ο αγώνας μας δεν σταματά εδώ. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Η υποβάθμιση των σχολείων μας, μέσω αυτών των πολιτικών, δεν θα γίνει αποδεκτή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους γονείς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία της παιδείας που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 25-09-2024

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,   Η ΔΟΕ μας καλεί σε κύκλο Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από 11 έως 27 Σεπτεμβρίου 2024 και Ολομέλεια Προέδρ...