Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ανακοίνωση του Συλλόγου μας για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Συνάδελφοι-ισσες,

Κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζουν κι εντείνουν το έργο κατηγοριοποίησης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου προχωρώντας στην ολοκλήρωση εφαρμογής του ν.4823/21 με την υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Έτσι λοιπόν, αιφνιδιαστικά και σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, ψηφίζουν τροπολογία εφαρμογής της διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης. Σαν τον κλέφτη το Υ.ΠΑΙ.Θ., κατέθεσε τροπολογίες για την τμηματική τοποθέτηση των σχολικών συμβούλων με στόχο να ξεκινήσει την ατομική αξιολόγηση από τις περιοχές που θα τοποθετηθούν. Προχωρά μάλιστα, σε ταχύρρυθμο πρόγραμμα ενημερώσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης, Περιφερειακών Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων, έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταχώρησης των στοιχείων των αξιολογικών φακέλων, ώστε στο τέλος του Ιανουαρίου να είναι σε θέση να ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων του 2020-2021-2022.

 Η κυβέρνηση επιδιώκει με διαδικασίες fast track, πριν τη λήξη της θητείας της, να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των νεοδιόριστων, έστω κάποιων περιοχών, ώστε να εμπεδωθεί και να κατοχυρωθεί στη συνέχεια ως καθεστώς σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας μελλοντικές δεσμεύσεις.

Σε λίγες μέρες οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, νεοδιόριστες/οι στην Πελοπόννησο (φυσικά και στην Κορινθία!), στην Κρήτη, τα νησιά του Νότιου και Βόρειου Αιγαίου θα βρεθούν αντιμέτωπες/οι με τους αξιολογητές τους (Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντ(ρι)ες). Θα καλεστούν ο καθένας και η καθεμιά ατομικά, σε συνάντηση με τον Σχολικό της/του Σύμβουλο για να καθοριστεί το πλαίσιο της αξιολόγησης (καθήκον σε εξωδιδακτικό χρόνο) και να καθοριστούν οι δυο διδακτικές ώρες που ο/η Σχολικός Σύμβουλος θα μπει για να παρακολουθήσει το μάθημά του/της.

Η απόφαση για κήρυξη Απεργίας-Αποχής από τη ατομική αξιολόγηση θωρακίζει την/τον εκπαιδευτικό να αρνηθεί τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που απορρέουν από αυτή και η στάση εργασίας από την παρακολούθηση του μαθήματός του. Γι’ αυτό είναι επείγον το Δ.Σ. της ΔΟΕ  να πάρει ΤΩΡΑ απόφαση να καλύψει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που βρίσκονται αντιμέτωπες/οι με την ατομική τους αξιολόγηση.

Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών πρέπει να βρει όλο τον κλάδο σε θέση μάχης ! Είναι αιτία πολέμου για όλους/όλες  τους/τις συναδέλφους !

 

 

Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει ΑΜΕΣΑ:

·       Απεργία-Αποχή για τους ΣΕΠΕ της Πελοποννήσου(για το δικό μας ΣΕΠΕ Κορινθίας), Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, όπου η αξιολόγηση αρχίζει τώρα από τους/τις  συναδέλφους νεοδιόριστους της Ειδικής Αγωγής του 2020.

·       Απεργιακή κινητοποίηση μαζί με την ΟΛΜΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης , για αυξήσεις στους μισθούς μας, για μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων, για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

 

Επίσης καλούμε τη ΔΟΕ να συγκαλέσει Ολομέλεια Προέδρων ΑΜΕΣΑ, πριν τις 20/2 (είναι πολύ αργά για εμάς!) στην Αθήνα.

 

Ο Σύλλογός μας μέχρι την κήρυξη της Απεργίας-Αποχής από τη ΔΟΕ θα προχωρήσει ως εξής:

 

·       Κηρύσσει 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας για να καλυφθούν οι συνάδελφοι και να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης. Ταυτόχρονα, οι συνάδελφοι να επικοινωνούν με το Σύλλογο όταν ενημερώνονται ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα εμφανιστούν στο σχολείο τους.

·       Ενημερώνει τους Συλλόγους Διδασκόντων στα σχολεία για τη σκληρή ατομική αξιολόγηση που ξεκινάει από τους νεοδιόριστους συναδέλφους του 2020,2021,2022.

·       Συντονίζει τη δράση του μαζί με τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ της Πελοποννήσου.

·       Καλεί  τους/τις συναδέλφους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8 Φεβρουαρίου 2022 στις 18.00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου (εάν δεν υπάρξει απαρτία την 1η Φεβρουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου αντίστοιχα).

·       Καλεί τους/τις συναδέλφους να μην συμπληρώσουν τον ηλεκτρονικό τους φάκελο αξιολόγησης.

 

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!

Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ!

Συνάδελφοι-ισσες, 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωπο...