Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ/ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

 Συνάδελφοι-ισσες,

·       Η Απεργία Αποχή, είναι αποχή έργου.

·       Η Απεργία – Αποχή, καλύπτει ΠΛΗΡΩΣ όλους /ες τους /τις εκπαιδευτικούς, μόνιμους ή αναπληρωτές /τριες.

·       Η Απεργία Αποχή, καλύπτει ΠΛΗΡΩΣ τους Διευθυντές /τις Διευθύντριες και τις /τους Προϊστάμενες /νους

Α/ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

1.     Ένας συνάδελφος, αναλαμβάνει να διακινήσει τη Δήλωση συμμετοχής της ΔΟΕ, στην Α-Α (επισυναπτόμενη η Δήλωση που έχει αποστείλει η ΔΟΕ).

2.     Η ενυπόγραφη συμμετοχή μας στην Α-Α, γίνεται συνολικά στο ίδιο χαρτί-Δήλωση της ΔΟΕ.

3.     ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι δηλώσεις συμμετοχής στην Α-Α, πρέπει να διακινηθούν και να κατατεθούν όσο το δυνατόν συντομότερα και σε κάθε περίπτωση εντός του τρέχοντος μήνα.

4.     Αν για οποιοδήποτε λόγο, δεν διακινηθεί η Δήλωση της ΔΟΕ στο σχολείο, τότε καταθέτουμε ατομικά τη Δήλωση με τη συμμετοχή μας στη Διεύθυνση του σχολείου, για να πρωτοκολληθεί.

5.     Η Δήλωση συμμετεχόντων στην Α-Α (ή οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής, όπου δεν έχει συνταχθεί ενιαία), πρωτοκολλείται, ώστε να μας κατοχυρώνει απόλυτα για τη συμμετοχή μας στην Α-Α και παραμένει ως πρωτοκολλημένο έγγραφο στο αρχείο του σχολείου.

6.     ΠΡΟΣΟΧΗ! Η πρωτοκόλληση του εγγράφου αποτελεί δικαίωμα και ουδείς/ουδεμία που κατέχει θέση ευθύνης, μπορεί να αρνηθεί την πρωτοκόλληση του εγγράφου με τις δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή.

7.     Κοινοποιούμε και στο mail του Συλλόγου την απόφαση του σχολείου ή τη δική μας απόφαση.

 

Β/ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

1.     Η ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

 

Οι Διευθυντές/ντριες που συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή καλύπτονται να μην προχωρήσουν σε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ από αυτές που προβλέπονται στις Υπουργικές Αποφάσεις για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.

 

2. Αν κάποιοι Διευθυντές/ντριες/ Προϊστάμενες (γεγονός που απευχόμαστε) δεν δηλώσουν συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή και προχωρήσουν σε ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟ μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών, τότε οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να εκτελέσουν τις αναθέσεις αυτές, αφού καλύπτονται από τη συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή. Υπενθυμίζουμε πως οι συνάδελφοι που κάνουν Απεργία -Αποχή καταθέτουν συλλογικά (ή ατομικά αν δεν υπάρχουν όροι συλλογικής κατάθεσης) τη δήλωση απεργίας-αποχής στο πρωτόκολλο του σχολείου και λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου, για να γίνει σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή.

3. Συμπληρωματικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ «σημειώνουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας. Άλλωστε η απεργία – αποχή χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από την ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων». Από τη συμμετοχή μας στην Απεργία – Αποχή δεν προκύπτει οικονομική επιβάρυνση, διότι για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει το Υπουργείο να προβεί σε οικονομικό επιμερισμό, βάσει του οποίου θα μετράται ο χρόνος που αναλογεί στη συνεδρίαση, ως ποσοστό του εργασιακού μας χρόνου απασχόλησης. Μέχρι σήμερα, ουδέποτε έχει συμβεί τέτοια ενέργεια. Το 2014 ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ οικονομική επιβάρυνση για την Απεργία Αποχή, η οποία τελέσθηκε από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2014.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η Απεργία – Αποχή που κηρύχθηκε από τη ΔΟΕ για τον εσωτερικό μηχανισμό αξιολόγησης (μέντορες και ενδοσχολικοί συντονιστές) αποτελεί ΝΕΑ Απεργία – Αποχή, για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαστική προσφυγή.

 

Για όποια απορία στην εφαρμογή των βημάτων για την Απεργία – Αποχή, ή για όποιο ζήτημα προκύπτει σχετικά με την παρεμπόδιση του κηρυγμένου αγώνα μας, απευθυνόμαστε και ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον Σύλλογο.
                       
                                                    Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δελτίο τύπου των εκπροσώπων της ΑΣΕ στα ΔΣ των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Για μια ακόμη φορ...