Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 25-09-2024

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

 

Η ΔΟΕ μας καλεί σε κύκλο Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από 11 έως 27 Σεπτεμβρίου 2024 και Ολομέλεια Προέδρων.
Μπροστά στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ (η οποία θα πραγματοποιηθεί την 30-9-2024), με βάση το καταστατικό του Συλλόγου μας  (άρθρο 13), το ΔΣ του Συλλόγου μας ορίζει την 1η Συνέλευση στις 17/9 και ώρα 6.30 μ.μ. 
στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, την 2η Συνέλευση στις 20/9 και ώρα 6.30 μ.μ. στο ίδιο μέρος.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην 3η και τελική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 25-09-2024 στις 6.30 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.

Θέμα της συνέλευσης είναι: «Απεργιακή απάντηση με 24η Πανεκπαιδευτική Απεργία μέσα στον Οκτώβρη ως πρώτο βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην οικονομική & εργασιακή εξαθλίωση των εκπαιδευτικών».

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη ώστε να μπορέσουμε, έχοντας απαρτία, να πάρουμε απόφαση  και με αυτήν να μπορέσει ο αντιπρόσωπός μας στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ (30/9) να έχει δικαίωμα ψήφου.

Για το ΔΣ


Ανακοίνωση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Συλλόγου μας

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν  σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα, εξαπολύοντας μια ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων/φισσών. Η πολιτική αυτή όχι μόνο υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και δημιουργεί ανυπολόγιστες συνέπειες για την καθημερινότητα των σχολείων μας.

Δυστυχώς, τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και στην Κορινθία, με τον σχεδιασμό του Υπουργείου να περιλαμβάνει τη συγχώνευση τμημάτων και σε σχολεία της περιοχής μας. Αντιστεκόμενοι σε αυτές τις αποφάσεις, οι εκπαιδευτικοί μέσα από τον Σύλλογό μας από κοινού με τους γονείς, καταφέραμε να αποτρέψουμε τη συγχώνευση τριών τμημάτων σε νηπιαγωγεία της περιοχής μας. (9ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, 4ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου, Νηπιαγωγείο Χιλιομοδίου )

Ο αγώνας μας δεν σταματά εδώ. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Η υποβάθμιση των σχολείων μας, μέσω αυτών των πολιτικών, δεν θα γίνει αποδεκτή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους γονείς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία της παιδείας που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Για το ΔΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

 

Κάποιοι αριθμοί τα λένε όλα! 1.000 οι παραιτήσεις αναπληρωτών και αναπληρωτριών την περσινή σχολική χρονιά, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος διαβίωσης. Εκατοντάδες (περίπου 700) οι θέσεις που προσπερνά ο πίνακας στη διαδικασία των μόνιμων διορισμών για τον ίδιο λόγο. 776 ευρώ ο 1ος μισθός των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, περίπου 800 ευρώ ο 1ος μισθός των αναπληρωτών. Ελάχιστα τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση και αυτά σε εξωφρενικά ψηλά ενοίκια.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Φτάνει πια!

 

Δεν γίνεται το 2024 εκπαιδευτικοί να μένουν σε αυτοκίνητα και σε σκηνές επειδή δε βρίσκουν σπίτια να μείνουν. Δε γίνεται να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά (μέχρι και 100 ευρώ τη μέρα) σε ξενοδοχεία και σπίτια βραχύβιας μίσθωσης και ο μισθός τους να μπαίνει στην καλύτερη περίπτωση μετά από 40 μέρες (και να φτάνει με το ζόρι τα 700 ευρώ).

 

Αυτά είναι μερικά από τα φαινόμενα που οδηγούν νέους εκπαιδευτικούς να εγκαταλείπουν αυτό που σπούδασαν και αγαπάνε.

 

Τα προβλήματα στη διαμονή και τη διαβίωση των εκπαιδευτικών συνεχώς μεγαλώνουν εδώ και χρόνια και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δε μπορεί να προχωρήσει η ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων αν δε δοθεί λύση στο πρόβλημα για την αξιοπρεπή διαμονή-στέγαση της «ψυχής» τους, δηλαδή του προσωπικού τους, των εκπαιδευτικών.

 

Μέσα από τα σωματεία μας οργανωνόμαστε, καλλιεργούμε την αλληλεγγύη, διεκδικούμε!

Ο αγώνας για την υπογραφή ΣΣΕ που να κατοχυρώνει αυξήσεις σε μισθούς και σύγχρονα, εργασιακά δικαιώματα  είναι πιο αναγκαίος από ποτέ και δε μπορεί να λείψει κανείς. Ο αγώνας για δίχτυ προστασίας με συγκεκριμένα μέτρα για την στέγαση των εκπαιδευτικών δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

 

Διεκδικούμε από το ΥΠΑΙΘΑ, τις  Περιφέρειες και τους Δήμους:

Να εφαρμοστεί εδώ και τώρα σε κάθε Δήμο, σε όλη τη χώρα το άρθρο 32 του ν.4483/2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής στους εκπαιδευτικούς. Να αξιοποιηθεί η απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. της 15ης Μαΐου 2024 για ένταξη και των νεοδιόριστων συναδέλφων στη ρύθμιση.

 

Με βάση τα παραπάνω παλεύουμε για:

 

§   Να εξισωθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών.

§  Ενοικίαση δωματίων ξενοδοχείων για τη διαμονή των πρώτων ημερών.

§  Αξιοποίηση δομών για την κατασκευή κατοικιών για εκπαιδευτικούς.

§  Αξιοποίηση συγκροτημάτων κατοικιών.

§  Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και ανάληψης υπηρεσίας για αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

  • Σίτιση όλων των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε λέσχες αξιωματικών

§  Να δοθεί επίδομα ενοικίου 300 ευρώ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές οι οποίοι εργάζονται εκτός της περιοχής μόνιμης κατοικίας τους.

Για το ΔΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

 

Η για πρώτη φορά παραπομπή απεργών εκπαιδευτικών σε πειθαρχικό αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική κλιμάκωση στην πορεία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ που υπηρετεί (σε συνέχεια και των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων)  τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας στις κατευθύνσεις ΕΕ, ΟΟΣΑ συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου.

Η παραπομπή έρχεται κατόπιν των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο επιχειρεί να μετατρέψει σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή σε απεργία.

Καταδικάζουμε την  άθλια  ενέργεια της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, που, σαν λαγός του Υπουργείου, επιχειρεί να εκφοβίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς παραπέμποντας στο πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του ‘21 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή!

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν και δύο νεοδιόριστοι του ΄20 που απέχουν αλλά δεν τους παραπέμπουν σε πειθαρχικό, γιατί η διοίκηση γνωρίζει καλά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και τον τρόπο που ενιαία και οργανωμένα η ΔΟΕ απαιτεί την άμεση εφαρμογή της.

Επίσης, η προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και η προϊσταμένη του 4ου  Νηπιαγωγείου Χολαργού αντικαταστάθηκαν με απόφαση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και Β΄ Αθήνας παράτυπα, επειδή συμμετείχαν στην συλλογική απόφαση της Δ.Ο.Ε. για απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Πειθαρχικές διώξεις όμως έχουμε εσχάτως και στην Πέλλα, όπου παραπέμπονται 3 απεργοί συνάδελφοι.

Πρόκειται για ανυπόστατες και άθλιες ενέργειες, γιατί στρέφονται ενάντια σε συναδέλφους που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Το γνωρίζουν καλά. Οι συνάδελφοι με τη στάση τους αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Με τέτοιες αυταρχικές πρακτικές επιβεβαιώνουν οι ίδιοι  ότι, ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, έχει στριμώξει για τα καλά το ΥΠΑΙΘΑ και την Κυβέρνηση.

Αυτοί που  απεργάζονται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις  τμημάτων, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας και καταφεύγουν σε αυταρχικές πρακτικές.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές που κραδαίνουν θα βρουν τους συναδέλφους συσπειρωμένους  στα σωματεία τους. Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι!

 

Δεν τρομοκρατούμαστε - δεν υποχωρούμε !ι ώρα 1

Κανένας μόνος-Καμιά μόνη !

Με όπλο την αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές !

Για το ΔΣ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙ.Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

 Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ  Κορινθίας, υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΔΟΕ,  συγκέντρωσε τα στοιχεία των συναδέλφων/ισσών που διορίστηκαν το 2020 και το 2021 για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης.  Η συλλογική αίτηση που έχει συνταχθεί με την ευθύνη της Ομοσπονδίας, με τα στοιχεία και τις υπογραφές  των συναδέλφων, θα επιδοθεί  στην  ΔΙ.Π.Ε. Κορινθίας. Απαιτούμε από τη ΔΙ.Π.Ε. Κορινθίας, την  πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και τις ΔΙ.Π.Ε. όλης  της χώρας να εκδώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις για όλους/ες τους/τις νεοδιόριστους/ες.

Καλούμε, μαζί με τον ΣΕΠΕ Σικυώνας/Ξυλοκάστρου, όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 , στις 14:00 μ.μ.,  στην ΔΙ.Π.Ε. Κορινθίας, προκειμένου   να επιδοθεί  η συλλογική αίτηση. 

 Ο αγώνας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής είναι υπόθεση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας! Απέναντι στους εκφοβισμούς και στους εκβιασμούς απαντάμε συλλογικά, στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες μας.

Συνεχίζουμε μαζικά ΚΑΙ αγωνιστικά, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, μέχρι την τελική νίκη!

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν! Εδώ και τώρα μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα!

 Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα, εξαπολύουν μια ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων/φισσών.

Συγκεκριμένα και μετά από τις εγκυκλίους Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ κ. Κατσαρού (αριθμ. 76216/Δ2/8-7-24 και αριθμ. 80483/Δ1/15-7-2024) μέσα στο κατακαλόκαιρο, οι διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων καλούνται να συγκροτήσουν στο  myschool τα τμήματα, με βάση τα τρέχοντα αριθμητικά δεδομένα του μαθητικού δυναμικού, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψη ούτε την πρόβλεψη που κατετέθη στην πλατφόρμα e-eggrafes για τις αναμενόμενες εγγραφές του Σεπτεμβρίου.

Οι οδηγίες αυτές παραβαίνουν ακόμα και την υπάρχουσα νομοθεσία, η οποία δεν προβλέπει πουθενά ότι σε σχολεία που λειτουργούν Τ.Ε. ή σε τάξεις που υπάρχει παράλληλη στήριξη μπορεί να παραβλέπεται η πρόβλεψη για μείωση του αριθμού των μαθητών. Προωθείται η μείωση των τμημάτων και οι περικοπές εκπαιδευτικού προσωπικού για τη νέα σχολική χρονιά, καταπατώντας βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Αντίστοιχες οδηγίες προωθούνται προς τις διευθύνσεις και τα σχολεία για τη δήλωση των κενών της παράλληλης στήριξης στη λογική να υπάρχει μία θέση ανά τάξη και ούτε καν ανά τμήμα. Διαπιστώνουμε ότι σε διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα δεν έχει δηλωθεί ούτε ένα κενό δασκάλων και νηπιαγωγών για την Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Προωθείται η βίαιη δημιουργία τμημάτων 25 μαθητών/τριών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία με προφορικές οδηγίες για συγχωνεύσεις τμημάτων, με παράτυπες ακυρώσεις διχοτομήσεων τμημάτων, με υποχρεωτικές και αντιπαιδαγωγικές οδηγίες για μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία. Δε λογαριάζουν ούτε καν τη μείωση των μαθητών σε τμήματα που έχουν μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες όπως προβλέπεται. Δυστυχώς τα ίδια συμβαίνουν και στην Κορινθία!

Η πρεμούρα του Υπουργείου Παιδείας να «κόψει» εκατοντάδες τμήματα είναι τόσο μεγάλη που οι εντολές, προφορικές ή γραπτές, από περιφερειακούς Δ/ντες (…και μάλιστα ανορθόγραφες) δίνονται στην περίοδο της θερινής άδειας για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και δε θυμίζουν διοικητικές υπηρεσίες αλλά στρατιωτικά παραγγέλματα!!!

 Για άλλη μια φορά (όπως και στην αξιολόγηση)  ο Γ.Γ. με τις εγκυκλίους επιχειρεί να «νομοθετήσει» δίνοντας εντολές που μηχανεύονται τρόπους και μεθοδεύσεις για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου κι όταν η νομοθεσία μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους,  τότε ή την παρερμηνεύουν ή την αγνοούν με το «έτσι θέλω». Το σημαντικότερο βέβαια είναι η νέα αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική συνθήκη που επιχειρεί να ναρκοθετήσει τη λειτουργία των σχολείων. Υποβαθμίζουν τις συνθήκες μάθησης για όλους τους μαθητές/τριες και κυρίως αποστερούν από τους μαθητές/τριες με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες την ισότιμη ένταξή και κοινωνικοποίηση τους στο σχολικό περιβάλλον και την απρόσκοπτη πρόσβαση τους στην γνώση.  Επιπλέον, καταπατάται το δικαίωμα των μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, προσθέτοντας κι άλλες δυσκολίες στην ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον και στις οικογένειές τους για την  μετακίνησή τους. Διαλύουν τον προγραμματισμό των σχολείων, που ήδη είχαν λάβει υπόψιν τους τις αποφάσεις που ανακαλούνται, ενώ πυροδοτούν ατελείωτες μετακινήσεις εκπαιδευτικών που θα κριθούν υπεράριθμοι και θα εξαναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο. Είναι οι ίδιοι που μας μιλούν για «συμπερίληψη», για «εξατομικευμένη διδασκαλία», για την έξαρση του bullying, που ισχυρίζονται ότι «με την αξιολόγηση τα σχολεία θα γίνουν καλύτερα».

Το Υπουργείο στοιβάζει σαν «σαρδέλες» τους/τις μαθητές/τριες στις τάξεις, καταργεί παράλληλες και τμήματα ένταξης. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ την ίδια στιγμή που θεωρούν κόστος τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τη λειτουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές, μοιράζουν απλόχερα χρήμα σε ιδιώτες και εργολάβους, όπως προβλέπεται στο τελευταίο νομοσχέδιο (επαγγελματικός προσανατολισμός, ψηφιακό φροντιστήριο κτλ) ή σε εκδοτικούς οίκους για το λεγόμενο πολλαπλό βιβλίο. Οι μεγάλες κουβέντες περί «αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου», «βελτίωσης των σχολείων», «χιλιάδων διορισμών» δεν μπορούν να κοροϊδέψουν πια κανέναν. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ βρίσκονται σθεναρά απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Λεφτά υπάρχουν για νατοϊκές δαπάνες, για φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, όχι όμως για την παιδεία, την υγεία και την πρόληψη από τις φωτιές και τις θεομηνίες. Η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας λογίζονται ως κόστος. Ως εδώ!!!

Τα σχέδια τους για την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αποτελούν αιτία πολέμου!

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·       Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις - συμπτύξεις τμημάτων. Να αποσυρθούν οι εγκύκλιοι Κατσαρού.

·       Μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα ώστε η διδασκαλία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

·       15 μαθητές/τριες το ανώτερο ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Α - Β Δημοτικού. 2η Νηπιαγωγός σε όσα λειτουργούν με περισσότερους. 20 μαθητές/τριες το ανώτερο σε όλες τις  υπόλοιπες τάξεις

Ένα τμήματα Ένταξης σε κάθε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και 2ο σε μεγαλύτερα σχολεία, καμιά αναστολή 2ου τμήματος Ένταξης όπου υπήρχε.

·       Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις (διχοτομήσεις - τριχοτομήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια).

·       Εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τους/τις μαθητές/τριες με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και επικαιροποίησή τους

·       Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών.

·       Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς «κόφτες», «μαγειρέματα» και περικοπές σε μια φάση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

·       Να δηλωθούν όλα τα κενά όλων των ειδικοτήτων από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και να καλυφθούν όλα στην Α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών/τριών.

·       Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη με βάση τις ανάγκες χωρίς κανένα «κόφτη».

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε :

*     Τους συλλόγους διδασκόντων να καταγγέλλουν τις προφορικές οδηγίες στα σωματεία τους

*     Τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τις προφορικές εντολές, η διαδικασία που τους εμπλέκουν είναι παράνομη.

*     Όλους τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ σε συντονισμένη κοινή δράση με τους Συλλόγους, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες Γονέων.

*     Τη ΔΟΕ να προσβάλει την εγκύκλιο Κατσαρού με τις έκνομες ερμηνείες και να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες – από κοινού με ΟΛΜΕ & ΑΣΓΜΕ –  για να μην περάσει η μεθόδευση του ΥΠΑΙΘΑ που περιστέλλει τα δικαιώματα των παιδιών.

 

Δεν θα  αφήσουμε να θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών στη λογική του κόστους!

Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν!

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 25-09-2024

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,   Η ΔΟΕ μας καλεί σε κύκλο Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από 11 έως 27 Σεπτεμβρίου 2024 και Ολομέλεια Προέδρ...