Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

 Συνάδελφοι-ισσες,

Την Πέμπτη στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και διαδηλώνουμε! Όλοι/Όλες στην απεργιακή προσυγκέντρωση του ΣΕΠΕ Κορινθίας και του ΣΕΠΕ Σικυώνας-Ξυλοκάστρου στον πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας (στην Κόρινθο) στις 10.30 π.μ.!

 

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ:

  1. Καταργεί το 8ωρο, (10ωρο με το νόμο Χατζηδάκη), θεσπίζει την εργασία μέχρι 13 ώρες τη μέρα σε πολλαπλούς εργοδότες, (άρα καταργεί τις υπερωρίες) και οδηγεί σε εξάντληση των εργαζομένων, πόσο μάλλον, αν προστεθεί και ο χρόνος από και προς την εργασία.
  2. Εισάγει τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών» ή «κατά παραγγελία» των αφεντικών, που ήδη ισχύουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
  3. Καταργεί το 5ήμερο και θεσπίζει την 6ήμερη εργασία στις επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας, αν το ζητήσει ο εργοδότης.
  4.  Θεσπίζει τους «εργαζόμενους υπό δοκιμή» για έξι μήνες οι οποίοι δεν θα δικαιούνται αποζημίωση μετά την απόλυσή τους μέχρι τη συμπλήρωση του 12μήνου εργασίας. 

Συμπληρώνοντας  τα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στην απεργία, ποινικοποιεί ακόμα περισσότερο τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την περιφρούρηση της απεργίας, τις καταλήψεις και την «κατάληψη χώρων εργασίας ή είσοδων τους» κατά τη διάρκεια της απεργίας, επιβάλλοντας εξάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ τουλάχιστον, για όσους παρεμποδίζουν ή «ασκούν ψυχολογική βία» στους απεργοσπάστες!!!

Να διεκδικήσουμε -απαιτήσουμε:

·         Μείωση του χρόνου εργασίας. Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη και όλοι οι νόμοι για τη «διευθέτηση» και την ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας.

·         Μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία για όλους/ες και νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Να καταργηθούν οι επισφαλείς, προσωρινές, ελαστικές σχέσεις εργασίας.

·  Να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά! Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας και τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους, κανένας μισθός κάτω από 1200 ευρώ καθαρά, πλήρη επαναφορά γνήσιων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

·         Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

·         Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 60 και στα 55 για τα βαρέα.·         Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

 

Για το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 93η Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου , σας προσκαλεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση (Εκλογοαπολογιστική)  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 ...