Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου 2024 (Κιάτο, κεντρική πλατεία 11.30πμ)

                                        

Τώρα μιλάμε οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Στις 23 Οκτωβρίου απεργούμε, κλείνουμε τα σχολεία μας και διαδηλώνουμε μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους!

ü  20% αυξήσεις στους μισθούς-Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού - Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- Εξίσωση ωραρίου των νηπιαγωγών με των υπόλοιπων εκπαιδευτικών

ü  Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών -Να καλυφθούν όλα τα κενά - 9μηνη άδεια ανατροφής

ü  Να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα

ü  Όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων -Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά

ü  Λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία - Έξω η Ελλάδα από του πολέμου τα σφαγεία

-Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με τους μισθούς πείνας των 776€ εισαγωγικό για τους νεοδιόριστους,που είναι πιο χαμηλός και από τον βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα, με τα 950€ για τους αναπληρωτές, για όσους μήνες δουλέψουν, τα 1100€ μέσο μισθό. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς στις συνολικές ετήσιες απολαβές μας τα τελευταία 12 χρόνια. Αν συνυπολογίσουμε την κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας (13ου και 14ου μισθού), η συνολική ετήσια μείωση είναι πάνω από 42%. Αν προσθέσουμε και το πάγωμα του ΜΚ 2016 – 2017, η μείωση προσεγγίζει το 45%. Η αγοραστική δύναμη του μισθού μας είναι σε επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1990.

-Δεν ανεχόμαστε όταν γύρω μας χορεύουνε τα δις, εμείς να μην έχουμε να ζούμε. Στα 770 εκ € είναι τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων το 1ο εξάμηνο του 2024, 10% έχουν αυξηθεί τα κέρδη των σούπερ μάρκετ, που κάνουν τζίρο πάνω από 11δις €. Το «ματωμένο» πλεόνασμα, που προέρχεται κατά 95% από τα λαϊκά στρώματα, ξεπερνά τα 5,5 δις € για το πρώτο 7μηνο του 2024 (με αύξηση κατά 4 δις € σε σχέση με το 2023). Την ίδια ώρα απίστευτα ποσά δίνονται για συμμετοχή της χώρας στα διάφορα πολεμικά μέτωπα και τις συγκρούσεις για τα συμφέροντα των ισχυρών. Ωστόσο, για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και μας προκαλούν με τις αυξήσεις ντροπή που εξήγγειλαν για 0,40€ τη μέρα από τον Απρίλη του 2025.

-Δεν μπορούμε να σιωπούμε και να κρύβουμε από τα παιδιά μας ότι η ανθρωπότητα συγκλονίζεται από αιματηρούς πολέμους στην καρδιά της ανατολικής Ευρώπης, στην αιματοβαμμένη Παλαιστίνη, σε όλη τη Μέση Ανατολή. Εκατομμύρια λαών βομβαρδίζονται, γίνονται πρόσφυγες, σπίτια, νοσοκομεία, σχολείαγίνονται στάχτη από τη σύγχρονη, «έξυπνη» τεχνολογία…Εκεί που κονταροχτυπιούνται οι αγορές και οι κυβερνήσεις τους για το μοίρασμα των δρόμων της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου και του ελέγχου των εμπορικών δρόμων, εκεί οι άνθρωποι του μόχθου βιώνουν μια βαρβαρότητα χωρίς τέλος. Και δεν θα αφήσουμε την Κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της και αυτούς που «δολοφονούν» χιλιάδες παιδιά να μας κάνουν «μαθήματα» για τη «δημοκρατία» και τον «πολιτισμό» και να φιμώνουν τους εκπαιδευτικούς που αναζητούν μαζί με τους μαθητές τους την αλήθεια, που μιλούν για τους λαούς που αγωνίζονται και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

-Δεν αποδεχόμαστε την «κανονικότητα» και τον «εξορθολογισμό» τους. Δε συμβιβαζόμαστε με το να αντιμετωπίζονται ως κόστος από την κυβέρνησηοι ανάγκες των μαθητών μας και οι όροι λειτουργίας των σχολείων μας,κάτι που συνέβαινε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και σήμερα ομολογείται κυνικά (συμπτύξεις-κλείσιμο τμημάτων και σαρδελοποίηση 25 μαθητών ανά τάξη, υποχρηματοδότηση, χορηγοί, ακατάλληλα-επικίνδυνα κτίρια). Τα ίδια γίνονται σχεδόν σε όλους τους τομείς την κοινωνικής ζωής, με αποτέλεσμα π.χ. την τραγική κατάσταση και τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, ή την απαξίωση της πολιτικής προστασίας, με συνέπεια το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πνιγόμαστε. Έτσι φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου να οδηγηθούμε στο αίσχος της Β΄φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι μηδενικές για χιλιάδες κενά! Κυριολεκτικά τα σχολεία μας οδηγούνται σε διάλυση από την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ.

-Δημιουργούμε μια μεγάλη ασπίδα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, με τα σωματεία μας και την Ομοσπονδία μπροστά, απέναντι στις διώξεις, τα πειθαρχικά και την τρομοκρατία που ασκεί το ΥΠΑΙΘΑ προς τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία. Γιατί η καταστολή πάει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική και γιατί ο κλάδος με τον αγώνα του έχει ξεσκεπάσει τα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ. Γιατί οι διώξεις έρχονται και από άλλους κλάδους όπου οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι. Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα που δίνουμε ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να μεταφέρουν το «κόστος» στους γονείς, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε σκυφτούς κυνηγούς χορηγών! Έναν αγώνα μεγάλο που εδώ και 3 χρόνια παραμένει ανοιχτός, γιατί αυτό το αποφασίσαμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τις μαζικές ΓΣ του Μάρτη που μας πέρασε και το συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Γιατί είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της παιδαγωγικής μας υπόστασης.

Γιατί απέναντί μας έχουμε μια βάρβαρη πολιτική,που έχει στρατηγική, σχέδιο,να παίρνει τα πάντα από τους πολλούς, για να τα δίνει στους λίγους. Αλλά κι εμείς έχουμε το δικό μας σχέδιο σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας. Με το μόνο μέσο που διαθέτουμε και φέρνει πραγματικά αποτελέσματα, τον μαζικό, συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας, στοχεύοντας μαζί με όλους τους εργαζόμενους τον πραγματικό αντίπαλο.

Οι ΣΕΠΕ Κορινθίας και Σικυώνας-Ξυλοκάστρου από κοινού καλούμε όλες και όλους τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις

23 Οκτώβρη 2024, στην πλατεία του Κιάτου στις 11:30 π.μ.

Για το ΔΣ

ΔΟΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ 23/10/2024

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Οκτώβρη 2024

 

 Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα 12:00 στα Προπύλαια και αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα!!!

Δυναμώνουμε τον διαρκή αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τον κλάδο σε 24ωρη απεργία στις 23 του Οκτώβρη! 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια. Απαιτούμε να ζούμε αξιοπρεπώς  από τον μισθό μας! Από τα χρόνια των μνημονίων ως σήμερα οι μισθοί μας έχουν υποστεί μείωση σχεδόν 60% στην αγοραστική τους δύναμη, ενώ η ακρίβεια καλπάζει συνεχώς και την ίδια στιγμή ο εισαγωγικός μισθός είναι 776€. Η κυβέρνηση έχει καταντήσει τον εκπαιδευτικό «παρία». Και όλα αυτά σε μια εποχή που ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ ανακοίνωσε πλεόνασμα (από τους φόρους μας) πάνω από 4,5 δις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφουν το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο. Μας προκαλούν οργή και αγανάκτηση οι κυβερνητικές εξαγγελίες για «αυξήσεις» 12€ καθαρά από την άνοιξη του 2025. Αγωνιζόμαστε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Άμεσα να επιστραφεί ο 13ος -14ος μισθός  και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα. Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Άμεσα να κατοχυρωθεί 9μηνη άδεια ανατροφής για τις/τους αναπληρώτριες/τές. Να εξισωθεί το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ολιγοθέσια με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και συνολικά να εξισωθεί το ωράριο της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας. Να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί κατά την άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ την   εξασφάλιση των αναγκαίων όρων στην εκπαίδευση, με τους οποίους οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μορφώσουν τους/τις μαθητές/τριες. Είναι απαράδεκτο να προχωρήσει η υπόλοιπη σχολική χρονιά με εκατοντάδες συμπτύξεις τμημάτων και χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών να παραμένουν ακάλυπτα.  Δεν είναι δυνατόν να βαφτίζεται σύγχρονο το «στίβαγμα» 25 και πλέον μαθητών/τριών σε κάθε τμήμα, τα δεκάδες χιλιάδες κενά να κοστίζουν εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες για τα παιδιά μας, τα κτήρια να είναι ασυντήρητα και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους, μετρώντας καθημερινά περιστατικά που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, η κυβέρνηση να δίνει τη χαριστική βολή στις σχολικές μονάδες καταργώντας τις σχολικές επιτροπές, οδηγώντας έτσι τα σχολεία στην οικονομική ασφυξία. Ζητούμε να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων με ευθύνη του κράτους. Να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι να οδηγούνται στην αναζήτηση χορηγών. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να πάρει πίσω όλες οι αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις τμημάτων. Αίτημα του κλάδου είναι 15 μαθητές ανά τμήμα για το νηπιαγωγείο και τις Α’ – Β’ τάξεις και 20 μαθητές για τις υπόλοιπες.

    ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα τη λεγόμενη «αξιολόγηση». Απαντάμε δυναμικά απέναντι στα πειθαρχικά και τις άδικες διώξεις.

Ο κλάδος μας δίνει σταθερά, με συλλογικότητα   μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, αγώνα για να κρατήσει όρθια τα σχολεία! Να σταθεί δίπλα στους/ις μαθητές/μαθήτριες σε όλα τα επίπεδα (γνωστικά, ψυχοσυναισθηματικά, κλπ), τη στιγμή που η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ όχι μόνο ΔΕ λύνουν ούτε ένα πρόβλημα, αλλά τους εκπαιδευτικούς που δίνουν την ψυχή τους, που καταθέτουν το μεράκι τους, τους οδηγούν σε πειθαρχικά, γιατί συμμετέχουν στην προκηρυγμένη απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Είναι πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ το ΥΠΑΙΘΑ να προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συλλογική δράση και τη συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών. Όσοι και όσες μορφώνουν και διαπαιδαγωγούν την νέα γενιά χρειάζονται στήριξη και όχι στοχοποίηση.

  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

απέναντι στην οξυμμένη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προτάσσουμε την οργάνωση  του αγώνα μας για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών. Μόνο ο συλλογικός δρόμος  η ενότητα στον αγώνα η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και νίκες, ώστε  να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΟΕ για την προετοιμασία της απεργίας θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις την επόμενη περίοδο, με παρουσία των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ.

 

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ


Τακτική Γενική Συνέλευση Οκτωβρίου 2024

 Συνάδελφοι –ισσες,

 

       Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σας προσκαλεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  21 Οκτωβρίου 2024 στις 18.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

 

1) Εκλογή Προεδρείου        

2) Απολογισμός του Διοικητικού Συμβούλιου

3) Οικονομικός απολογισμός

4) Τοποθετήσεις μελών

5) Δευτερολογία Προέδρου

6) Ενημέρωση από τους αντιπροσώπους μας στην 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ

7) Ψήφιση πεπραγμένων

8) Πρόγραμμα δράσης

9) Τοποθετήσεις- προτάσεις μελών πάνω στο διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο που προτείνει η Δ.Ο.Ε. και προτάσεις στο διεκδικητικό - αγωνιστικό πλαίσιο του τοπικού Συλλόγου.

10) Ψήφιση προτάσεων

11) Ψηφίσματα

 

Συνάδελφοι-ισσες,

Κρατάμε στη συλλογική μας μνήμη τη στάση αλληλεγγύης και αγωνιστικής συσπείρωσης των συναδέλφων που αποσόβησαν  τη δρομολόγηση αρνητικών εξελίξεων και έδειξαν τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, όπως στη μάχη ενάντια στην ατομική αξιολόγηση  και στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Η συμμετοχή μας στην Γενική Συνέλευση και η συσπείρωσή μας στο Σύλλογό μας είναι απαραίτητη! 
Για το ΔΣ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Συλλογή στοιχείων νεοδιόριστων του 2022

 Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

-    Όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες του 2022 οι οποίοι/ οποίες είναι μέλη του Συλλόγου μας θα απευθυνθούμε συλλογικά προς την ΔΙ.ΠΕ. Κορινθίας, με κοινή αίτηση για την άμεση υλοποίηση της απόφασης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των νεοδιόριστων που δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί ή και όσων επιθυμούν να πάρουν μέρος στην συλλογική αυτή κίνηση. Το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε Κορινθίας με ευθύνη του θα συγκεντρώσει τα στοιχεία για τους νεοδιόριστους του 2022 και σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., όπως και κατά τη διαδικασία των αρχικών προσφυγών προς τα Διοικητικά Εφετεία, θα καταθέσουν τις αιτήσεις προς τις ΔΙΠΕ (ενιαίο κείμενο με τα ονόματα από ΔΟΕ που θα υπογράφεται από τους συμμετέχοντες και θα κατατίθεται με ευθύνη του Δ.Σ.).

-          Οι συλλογικές αιτήσεις είναι απολύτως απαραίτητες, ώστε να αναγκαστεί η διοίκηση να απαντήσει ενιαία και, σε περίπτωση που θα χρειαστεί νέα προσφυγή, αυτή θα μπορεί να γίνει και πάλι συλλογικά με ευθύνη της Δ.Ο.Ε.

-          Κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που επιθυμεί να μπει στην συλλογική αίτηση προς τα ΠΥΣΠΕ χρειάζεται να επικοινωνήσει άμεσα  με το Δ.Σ. του Συλλόγου και να δώσει τα εξής στοιχεία: Όνομα/Επώνυμο, Πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ και φωτοτυπία ταυτότητας το αργότερο μέχρι τις 10-11-2024, ώστε αμέσως μετά να οργανωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων.

 Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία σας στο email:daskkorneo@gmail.com ή στο τηλέφωνο του Προέδρου: 6947403668

-          Η κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων προς το ΠΥΣΠΕ θα συνοδευτεί με παράσταση διαμαρτυρίας που θα προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα.

-          Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΠΕ. Κορινθίας, με γνώμονα την ενότητα του Κλάδου και τη μέγιστη δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά, στον αγώνα απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία και τους εκβιασμούς του Υπουργείου και θα προχωρήσει και σε όποιες άλλες ενέργειες απαιτηθούν και αποφασιστούν συλλογικά στον κατάλληλο χρόνο.

Ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αγώνας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και της παιδαγωγικής μας υπόστασης. Το επόμενο διάστημα δυναμώνουμε την πάλη μας για όλα τα ζητήματα που βασανίζουν τον κλάδο και τις λαϊκές οικογένειες που πασχίζουν να μορφώσουν τα παιδιά τους απέναντι στην κυβέρνηση, που απεργάζεται ακόμα μεγαλύτερους κόφτες στα δικαιώματά μας (συμπτύξεις/συγχωνεύσεις τμημάτων, κουτσουρεμένους διορισμούς, ελαστική εργασία, πετσοκομμένους μισθούς κ.α.). Τώρα είμαι η ώρα να δυναμώσει η οργάνωση του αγώνα, για να μπουν εμπόδια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να φουντώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!

Με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις, με ενότητα και αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές/τριες!

Για το ΔΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση για τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια 2024

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΔ 1/2003

 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Ανακοινώθηκε στις 2/10 από την κυβέρνηση σε ειδικό ΦΕΚ, το πλαίσιο διεξαγωγής των φετινών εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευση με αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μένοντας στην ίδια πεπατημένη, επικαλούμενο ακόμα την εποχή του covid με την καραντίνα, το υπουργείο επέλεξε για ακόμα μια φορά να αγνοήσει, την από καιρό εκφρασμένη θέληση των συναδέλφων και των ομοσπονδιών του κλάδου, για δια ζώσης εκλογική διαδικασία. Έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εκφραστεί η γνήσια θέληση του κλάδου απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης, και να αποτυπωθούν και οι διεκδικήσεις που θα πρέπει οι αιρετοί να βάζουν στα συμβούλια για λογαριασμό του κλάδου. Το ΥΠΑΙΘΑ επιλέγει μέσα από μια εντελώς έωλη και απαξιωμένη διαδικασία να φιμώσει τον κλάδο. Να παρέμβει αυταρχικά στον τρόπο που οι εκπαιδευτικοί θα επιλέγουν τους εκπροσώπους τους. Φαίνεται δεν πήραν το μήνυμα από τη μαζική αποχή των συναδέλφων από τη μορφή αυτή των εκλογών στις προηγούμενες δύο διαδικασίες. Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης συνεχίζει στο δρόμο της απαξίωσης των σωματείων και των εκπαιδευτικών ακριβώς όπως η προκάτοχός του Κεραμέως. 

Μπορεί να βολεύει το υπουργείο και την κυβέρνηση η κατάσταση παρακμής στην οποία έχουν περιέλθει τα υπηρεσιακά συμβούλια τα τελευταία χρόνια, όπου μέσα σε αυτά ουσιαστικά αλωνίζει χωρίς αντίλογο η διοίκηση και η κυβερνητική πολιτική εις βάρος των δικαιωμάτων μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ για ηλεκτρονικές κάλπες στις επερχόμενες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και να οριστούν ζωντανές διαδικασίες που να υπηρετούν πραγματικά το να εκφραστεί γνήσια η θέληση του κλάδου και να υπάρχει πραγματικό βήμα για τους εκπαιδευτικούς μέσα στα συμβούλια.

Τα σωματεία μας δεν πρόκειται να συναινέσουν στην κυβερνητική πολιτική ούτε να διευκολύνουν την παραπέρα απαξίωση των υπηρεσιακών συμβουλίων μέσα από μια εκλογική διαδικασία διάτρητη και πλήρως ενταγμένη στα μέτρα του ΥΠΑΙΘΑ.

Εδώ και τώρα δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!  Σε αντίθετη περίπτωση, καλούμε σε μαζική αποχή όλους τους συναδέλφους! Καλούμε, επίσης, παρατάξεις και μεμονωμένους υποψηφίους να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια.

Για το ΔΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

 

Συνάδελφοι,-ισσες,

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και την Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας διοργανώνει ημέρα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ την Δευτέρα  14 Οκτωβρίου 2024 , από 09:00 έως 13:00, στο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ( Άργους 17) σε αίθουσα εκδηλώσεων.                                                                                     

Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης:

- Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.

- Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 350 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. Το πλάσμα αναπαράγεται σε 24 ώρες και τα ερυθρά σε ένα μήνα.

- Οι άνδρες αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν αίμα όχι νωρίτερα από το πέρας 3 μηνών από την τελευταία αιμοδοσία, ενώ για τις γυναίκες 4 μήνες.

- Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά.

- Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.

- Δεν αιμοδοτούν όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους, αρρυθμίες, υπέρταση, αυτοάνοσα νοσήματα, νεοπλασίες, αιματολογικές νόσους, επιληψία, ανεπάρκεια G6PD, χρόνιες λοιμώξεις, ψυχικές νόσους, διαβήτη, χρόνιες νόσους, ανεπάρκειες οργάνων ή όσοι νομίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν εκτεθεί στον ιό που προκαλεί AIDS.

 

Οδηγίες για τον αιμοδότη ΠΡΙΝ την αιμοδοσία.

- Ο αιμοδότης μπορεί να δίνει αίμα πρωινές ή απογευματινές ώρες.

- Καλό είναι η αιμοδοσία να γίνεται όταν ο αιμοδότης είναι ξεκούραστος και έχει συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου.

- Πριν την αιμοδοσία πρέπει να έχει προηγηθεί ελαφρύ γεύμα (π.χ. πρωινό).

- Δεν πρέπει να έχει καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.

- Δεν πρέπει να έχει πάρει φάρμακα τις τελευταίες μέρες πριν από την αιμοδοσία.

- Κάθε πρόβλημα υγείας πρέπει να συζητείται με τον υπεύθυνο ιατρό, ο οποίος κρίνει τελικά την καταλληλότητα της αιμοδοσίας.

 

Οδηγίες για τον αιμοδότη ΜΕΤΑ την αιμοδοσία.

- Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές του νοσηλευτικού προσωπικού.

- Να πάρει την τροφή που του προσφέρεται. Να μην αποχωρήσει από το Τμήμα αιμοδοσίας πριν του το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.

- Να μην καπνίσει για 1 (μια) ώρα.

- Να μην οδηγήσει για 1 (μια) ώρα.

- Να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.

- Να πάρει περισσότερα υγρά και καλό γεύμα την ημέρα της αιμοδοσίας.

- Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών την ημέρα της αιμοδοσίας.

- Σε περίπτωση αιμορραγίας από το σημείο φλεβοκέντησης, ο  αιμοδότης θα πρέπει να σηκώσει το χέρι ψηλά και να εφαρμόσει πίεση.

- Ο επίδεσμος μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 2-3 ώρες.

- Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης μπορεί να απευθύνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στο γιατρό της αιμοδοσίας.

 

Ο εθελοντής αιμοδότης έχει τα παρακάτω «οφέλη»:

- Πάνω από όλα είναι το αναντικατάστατο συναίσθημα του αλτρουϊσμού και της προσφοράς και η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.

- Η δωρεάν και υποχρεωτική εξέταση του αίματος του δότη για ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του αίματος (π.χ. ηπατίτιδες, ΑΙDS, σύφιλη κλπ).

Σημ.: η ενημέρωση γίνεται μόνο σε προσωπική βάση.

- Η αιμοδοσία συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του αίματος και είναι διαδικασία αναζωογόνος για τον οργανισμό μας.

- Η απόκτηση κάρτας Εθελοντή Αιμοδότη στην οποία αναγράφονται οι αιμοληψίες που συμμετείχε ο δότης καθώς και η Ομάδα αίματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπαιδευτικός ο οποίος ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών (παρ. 5 του άρθρου 50 του Ν.3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει). Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του Ν.4589/2019, οι διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 50 του Ν.3528/2007 ισχύουν και εφαρμόζονται και για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (υπ’ αριθ.15051/Ε3/31-01-2019 εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.).

 

Η προαναφερθείσα ειδική άδεια δύο (2) ημερών χορηγείται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορεί να ληφθεί είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρεται στο επόμενο ημερολογιακό έτος. Επισημαίνεται ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές που θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία δικαιούνται τις ημέρες της άδειας μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους. Επίσης, την εν λόγω άδεια τη δικαιούται και ο εκπαιδευτικός που προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία, στην υπηρεσία. Η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.

 

Σχετικά με τη χορήγηση αιμοδοτικής άδειας την ημέρα αιμοδοσίας,

διευκρινίζεται ότι οι συνάδελφοι που θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση της σχετικής άδειας. Επίσης, οφείλουν να ενημερώσουν έγκαιρα τον/την Διευθυντή/ντρια του σχολείου τους, ο/η οποίος/α και θα δηλώσει ηλεκτρονικά την απουσία για τους συγκεκριμένους συναδέλφους.

Για το ΔΣ

ΔΟΕ: Για την συνέχιση του αγώνα που αφορά την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

     Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που συσπειρωμένοι στις αποφάσεις του κλάδου δίνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/ριών μας απέναντι στις πολιτική της κατηγοριοποίησης που προωθούν κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με αιχμή του δόρατος τους νόμους 4692/20 και 4823/21.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία ενάντια στις αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις τμημάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση, στην υποχρηματοδότηση και την οικονομική ασφυξία των σχολείων καθώς και για το ζήτημα της στέγασης και της καθημερινής επιβίωσης των χιλιάδων εκπαιδευτικών που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με ένα γλίσχρο μισθό, έχουν αποκαλύψει τον κυβερνητικό εμπαιγμό και έχουν φέρει στο προσκήνιο τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης, τα οποία το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. επιχειρεί να αποκρύψει.

Ειδικά στο θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και της αξιοποίησης της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης ως εργαλείο εκβιασμού και ομηρείας τους η κυβέρνηση και το  ΥΠΑΙΘΑ είναι πλήρως εκτεθειμένοι. Ήδη έχουμε 3 δικαστικές αποφάσεις από  Διοικητικά Εφετεία για εκπαιδευτικούς της Δυτικής Αττικής και της Α΄ Αθήνας, νεοδιόριστους του 2020, που έκαναν δεκτές τις προσφυγές που κατέθεσε η Δ.Ο.Ε. ενάντια στην ανάκληση των πράξεων μονιμοποίησής τους. Οι συγκριμένες αποφάσεις δικαιώνουν την επιλογή της Δ.Ο.Ε. (α.π.411/22-3-2023) να πραγματοποιήσει την προσφυγή και αποτελούν ηχηρό ράπισμα στον εκβιασμό του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Αν η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. είχε την στοιχειώδη αίσθηση δικαίου, θα έπρεπε ήδη να είχε μονιμοποιήσει τους εκπαιδευτικούς του 2020 και να είχε αποσυνδέσει το θέμα της μονιμοποίησης από την αξιολόγηση εκδίδοντας διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για το σύνολο των νεοδιόριστων αμέσως μετά την παρέλευση της διετίας από την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού με βάση τον νόμο 3528/2017.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με βάση τις θέσεις του κλάδου και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, συνεχίζει τον αγώνα, για να σπάσει στην πράξη ο εκβιασμός των νεοδιόριστων και να ακυρωθεί η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την εξάντληση κάθε δυνατότητας αξιοποίησης των δικαστικών αποφάσεων για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων έχοντας απόλυτη συναίσθηση και των δυσκολιών και των ορίων ενός δικαστικού αγώνα. Χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες για εύκολες λύσεις μέσω νομικών ενεργειών.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι προϋπόθεση για να ασκηθεί η μεγαλύτερη πίεση και να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα είναι η ενιαία υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων, η συντεταγμένη και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων/ισσών και η συμβολή των Δ.Σ. των Συλλόγων στη συγκέντρωση των στοιχείων και την επικοινωνία με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 

Μέχρι στιγμής το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τα Δ.Σ. των Συλλόγων έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της υλοποίησης της απόφασης της 31 Ιουλίου. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ονόματα νεοδιόριστων του 2020 και του 2021, διαμορφώθηκαν συλλογικές αιτήσεις για την μονιμοποίησή τους προς τις ΔΙ.Π.Ε. σε δύο διαφορετικά κείμενα, οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων:

·         να αποστείλουν άμεσα στη γραμματεία της Ομοσπονδίας τον αριθμό πρωτοκόλλου των συλλογικών αιτήσεων, ώστε να υπάρχει εικόνα για τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας και

·         να ενημερώσουν άμεσα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε περίπτωση απάντησης της ΔΙ.Π.Ε. στο συλλογικό μας αίτημα.

Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα με βάση τον νόμο, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθούν, προκειμένου να μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα, που είναι η δικαστική προσφυγή επι των απαντήσεων των ΔΙ.Π.Ε. Σε περίπτωση αρνητικής γραπτής απάντησης το περιθώριο για να γίνει προσφυγή είναι οι 60 μέρες από την ημερομηνία του απαντητικού εγγράφου ενώ σε περίπτωση μη απάντησης το περιθώριο είναι 90 μέρες από την κατάθεση του αιτήματος (μετά τις 90 μέρες η μη απάντηση θεωρείται αρνητική απάντηση). Επισημαίνουμε ότι η παρακολούθηση αυτών των χρονοδιαγραμμάτων αποτελεί ευθύνη των Δ.Σ. των Συλλόγων.

Τις επόμενες μέρες το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεδριάσει και θα καθορίσει την ακριβή διαδικασία οργάνωσης των επόμενων προσφυγών λαμβάνοντας υπόψη και το μεγάλο οικονομικό κόστος που έχει η διαδικασία, μιας και πρέπει να γίνουν δεκάδες προσφυγές στα Διοικητικά Εφετεία όλης της Ελλάδας. Προϋπόθεση για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία είναι ο καλός συντονισμός με τα Δ.Σ. των Συλλόγων.

Πριν την κατάθεση των προσφυγών τα Δ.Σ. των Συλλόγων θα χρειαστεί να έρθουν σε επικοινωνία με τη Γραμματεία της Δ.Ο.Ε. και με βάση τις οδηγίες της νομικής υπηρεσίας να συγκεντρώσουν όποια επιπλέον στοιχεία απαιτηθούν.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων να ξεκινήσουν επίσης τη συλλογή των στοιχείων των νεοδιόριστων του 2022 και να τα αποστείλουν στην Ομοσπονδία μέχρι τις 15/11/2024.

 

Απατούμε από την κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.:

-          Να  εκδώσουν άμεσα διαπιστωτικές πράξεις για το σύνολο των νεοδιόριστων.

-          Να προχωρήσουν στην αποσύνδεση της αξιολόγησης από την μονιμοποίηση.

-          Να προχωρήσουν στην κατάργηση των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας και στην Ομοσπονδία θα βγούμε νικητές.

Απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου 2024 (Κιάτο, κεντρική πλατεία 11.30πμ)

                                         Τώρα μιλάμε οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί! Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, Στις 23 Οκτωβρίου απεργούμε...